John Karlssons Chark & Kött är en nystartad verksamhet men med en historia.

Redan på 1920 talet började Lennarts farfar John Karlsson att handla med djur och köttprodukter i östra Göteborg. Inköpsresorna gick företrädesvis till bönderna på Hisingen där John köpte levande nötkreatur som han vandrade ner till slakthuset för att slakta. Därefter fraktades de slaktade djuren till lokalen på St Pauligatan/Narvagatan i Lunden där djuren styckades och såldes. Även på Rantorget nere där spårvagnshallarna ligger idag hade John Karlsson en filial.

Verksamheten hade när den var som störst 8-10 anställda.

1963 lade John Karlsson ned sin firma då fastigheterna på St Pauligatan/Narvagatan revs. Samtidigt med rivningen stod dagligvaruhandeln 1963 inför en stor förändring då mer och mer kött och charkprodukter såldes i större och större livsmedelsaffärer och de små butikerna försvann.

Vi tror nu att tiden är inne när en del kunder kommer att vilja köpa närproducerade kött och charkvaror med en god kvalité över disk igen. Miljön och omsorgen om djuren har mer och mer kommit i fokus. Tiden känns därför som inne för John Karlssons att starta igen.


Lennart Karlsson och Henrik Johnson

stampelchark