Om våra leverantörer

Svenska Gårdar
Vi på Svenska Gårdar har lovat oss själva en sak: Att aldrig försöka tjäna pengar på något som inte är bra för djur eller natur. Det är viktigt för oss. På våra gårdar bor friska djur som har det bra. Det är deras rätt och ger också ett mört och saftigt kvalitetskött. Gårdarna säljer bara kött till oss, därför har vi full kontroll på djurhållning och hygien. Kött från välmående grisar och kalvar smakar dessutom mycket godare. Alla våra gårdar ligger i Västsverige – nära dig. Vi tycker nämligen man skall undvika transporter om man kan. Välkommen till en godare middag.

www.svenskagardar.nu

Eriksons Chark
Hemlagade charkvaror - Endast svensk köttråvara
Vi är ett litet charkuteri i Nossebro, beläget på samma plats som det startades 1923. Företaget har gått i generationer inom familjen och tillverkar än idag produkter av finaste kvalité gjorda på fräscha svenska köttråvaror.

www.godkorv.se

Skafferiet i Hyssna
Skafferiet i Hyssna drivs av Ann-Helen Börjesson. Hyssna är en liten by som ligger i Marks kommun i Västra Götalands län. Vår verksamhet består av frukt-, ört- och bärodlingar, tillverkning och förädling av kryddor, frukt och bärprodukter samt en gårdsbutik där vi säljer närproducerade produkter från egen tillverkning. Vi har även ett brett utbud av olika produkter från lokala leverantörer.

www.skafferietihyssna.se

Björröds Ägg
Vår gård ligger på landsbygden utanför Kode, ca 3 mil från Göteborg. Vi har haft småskalig äggproduktion sedan 1999. I dagsläget har vi 2200 bruna frigående värphöns, som går utomhus om dagarna. Vi packar och levererar själva våra bruna ägg. Direkt från gården till butiken! Vi har medvetet valt att satsa på småskalighet där vi kontrollerar hela kedjan själva. Från odling av spannmål och grovfoder till hönsen, till djurskötseln, kontrollen, packningen och leveranserna av äggen. Vi har valt att arbeta särskilt med vissa mål:

Kvalitet, närproduktion, småskalighet och miljö.

stampelchark